maanantai 21. marraskuuta 2016

Matkalla Havaijille!

Lennän Washingtonista Havaijille. Majoitun hotellissa joka sijaitsee melko lähellä Waipio Valleyn rantaa. On myöhä joten menen nukkumaan.

Aamulla herättyäni puen päälle ja lähden syömään aamiaista hotellin alakertaan. Huomaan, että yhdessä pöydässä istuu minun ikäinen tyttö, joka syö yksin aamupalaa. Minä kysyn:
- Hei. voisinko tulla istumaan sinun kanssasi?
- Tietenkin voit! Olen odottanut seuraa, sillä täällä on aika yksinäistä, hän vastaa.

Syödessämme saan selville, että hänen nimensä on Ellie ja hän on kotoisin Kaliforniasta. Hän on lähtenyt kiertämään maailmaa. Aivan kuten minäkin! 

- Haluaisitko lähteä tänään kanssani kiertelemään saarta? 
- Se olisi mahtavaa! Ellie vastaa.
Syömme aamupalan loppuun ja menemme huoneisiimme vaihtamaan vaatteet. Lähdemme matkaan heti paikalla!

Kävelemme kohti Kilauean tulivuorta. Meitä hieman jännittää sillä se on aktiivinen, eli voi purkautua koska tahansa. Tulivuori on 1227 metriä korkea ja sijaitsee osittain Hawaii Volcanoesin kansallispuistossa. Otamme pari kuvaa ja jatkamme matkaa.

Seurava kohteemme on Honolulu, Havaijin pääkaupunki. Matkustamme sinne bussilla. Ajattelimme ensimmäiseksi käydä Honolulun eläintarhassa.

- Aloha! myyjä huudahtaa iloisesti.
- Saisinko kaksi lippua eläintarhaan? kysyn.
- Liput maksaisivat 28 dollaria, myyjä vastaa.
Maksamme liput ja aloitamme kierroksen. Ensimmäisenä edessämme on leijonien aitaus. Leijonat eivät liiku hirveästi, sillä täällä on niin lämmin. Tällä hetkellä noin 28 astetta. Nappaamme pari kuvaa ja jatkamme matkaa. Katselemme hetken apinoita, seeproja, hevosia ja possuja kunnes lopulta kiiruhdamme suosikkikohteemme luokse. Kirahvit! Emme ole ikinä nähneet niitä. Kirahvien koko todella yllättää meidät. Niiden kaulat ovat niin pitkät, että ne ylettävät syömään lehtiä puista. Ostamme viereisestä kioskista postikortit, joissa on kirahvien kuva ja lähetämme ne vanhemmillemme. Kävelemme ulos eläintarhasta ja mietimme seuraavaa kohdettamme.

Katselemme karttaa ja päätämme lähteä Havaijin tunnetuimmalle Kohala Coastin rannalle. Se on matkamme viimeinen kohde, joten aiomme ottaa siitä kaiken irti. Menemme kuitenkin ensin bussilla hotellille, jossa pakkaamme uimakamat reppuun. Sovimme, että tapaamme läheisellä bussipysäkillä.

Kävelen kohti pysäkkiä, jossa Ellie jo odottaakin minua. Hyppäämme bussiin ja matkaamme rannalle. Ensimmäiseksi menemme vaihtamaan uimapuvut päälle.

Ranta on todella kaunis. Rantahiekka on valkoista ja vesi kirkkaan sinistä. Huomaan erään liikkeen ovessa olevan kyltin, jossa mies tarjoaa sukellusretkiä.
- Hei Ellie! Menisimmekö sukeltelemaan? minä kysyn.
Ellie vastaa myöntävästi ja astumme sisälle liikkeeseen. Meitä on vastassa todella iloinen mieshenkilö.
- Hei. Haluaisimme lähteä sukellusretkelle, Ellie sanoo miehelle.
- Selvä. Pukekaa nuo sukellusvarusteet päällenne niin lähdetään kävelemään tuon pitkän laiturin päähän, mies neuvoo ja osoittaa ulospäin.

Laiturin päässä mies neuvoo meitä istumaan laiturille ja tiputtautumaan veteen. Teemme niinkuin hän käskee.

Veden alla näkyy paljon erilaisia kaloja ja isoja koralliriuttoja. Näemme myös vilauksen mureenasta sekä mustekaloja ja meduusoja. Tämä oli mieleenpainuva hetki.

Nousemme vedestä ja riisumme sukellustarvikkeet pois. Kiitämme miestä ja maksamme retkestä. Käymme vaihtamassa vaatteet ja menemme takaisin hotellille.
- Toivottavasti näemme vielä, Ellie sanoo minulle.
- Eiköhän me vielä nähdä, minä vastaan.
Halaamme ja vaihdamme puhelinnumerot. Ellien on aika lähteä takaisin kotimaahansa. Minä jään vielä yöksi tänne Havaijille.


Kilauea

Lähteet:
https://www.wikipedia.org
http://kohteet.fi
https://www.ebookers.com/
http://www.honoluluzoo.org/default.htm

Honolulu Zoo








Kuvat:
https://c2.staticflickr.com/8/7382/12792432484_25a160b02e_b.jpg
https://images.trvl-media.com/media/content/shared/images/travelguides/destination/1488/Honolulu-Zoo-37467.jpg
https://nianow.com/sites/nianow.com/files/user-files/user-452/location/accents-at-the-mauna-kea-beach-hotel-kohala-coast.png.jpeg
Kohala Coast


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti